Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jsou mladí líní už i páchat trestné činy?

31. 8. 2015

Vyšla zpráva, jež neříká nic víc, než její perex:
"Kriminalita dětí a mladistvých v Česku výrazně klesá. Zatímco před téměř dvaceti lety mladí lidé spáchali 22 tisíc trestných činů, loni to bylo jen přes tři tisíce. Nikdo neví proč."
O to výživnější jsou ale komentáře "zasvěcených odborníků" pod ní, které by se daly shrnout do jednoduchého:
"Prostě jsou na to líný!
Jen dřepí u počítače a protože jim rodiče koupí všechno, nemají to zapotřebí. Nepoflakují se po ulicích, nevymýšlejí čím by se z nudy zabavili, protože adrenalin si vybijí v pařbách na PC."
Docela by mě tedy zajímal futurologický výhled, co bude z téhle generace, jejíž příslušníci jako jedni z prvních konečně po stovkách generací a tisícovkách let v očích předchozích generací "nerostou pro šibenici". Nebo snad také?

Není to třeba jen leností Policie to nějak moc vyšetřovat?
Anebo je taky další lidová teorie je to, že lidi už se mají natolik jako prasata v žitě, že už jsou i ti okradení jsou líní to hlásit.... ;-)
Ale samozřejmě těch mladých je v absolutním čísle míň. Tedy je (a to uvedené číslo je také absolutní) i méně trestných činů. I když to, že by byla mladých jen desetina toho, co bylo příslušníků generace před nim (a tedy logicky nemohou spáchat tolik trestných činů, jako generace před nimi), se mi nezdá.


Každopádně to bude krásný konec naší civilizace. :-)
Jsme líní mít děti (kluci jsou líní balit holky, možná už jsou i líní na sex, o lenosti vychovávat a živit děti ani nemluvě...), jsme líní válčit a i se bránit, jsme líní krást, jsme líní to vyšetřovat, jsme líní se dostat do jakýchkoli konfliktů s kýmkoli, jsme líní se hýbat, jsme líní myslet... a jsme líní cokoli změnit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář