Jdi na obsah Jdi na menu
 


POCTIVOST A KVALITA - NAŠE CESTA K ÚSPĚCHU

Procházel jsem areálem zrušené textilky a za jedněmi zamčenými skleněnými dveřmi opuštěné výrobní haly na velké tabuli se známými vzorky látek hlásalo možná už dvacet let staré heslo:
POCTIVOST A KVALITA - NAŠE CESTA K ÚSPĚCHU
Od té doby se mi honí hlavou, jestli tahle výroba byla zrušena, protože zaměstnanci nedokázali dodržet některou část této jednoduché dvojčlenky (dodnes zatahuji doma okno závěsy z látky, jejíž vzorek byl pod tímto heslem přilepen), nebo prostě pro zdárné absolvování cesty k úspěchu jen tyhle dva předpoklady nestačí. Pak ale stojím před otázkou, které to jsou?

 

 

PS: Pár let poté se textil na tomto starém místě už zase znova vyrábí. Na nových strojích, pod hlavičkou nové firmy - zahraniční. Kilometry a kilometry stále stejné černé látky. Potahy do aut. Ty se spotřebují rychleji, než závěsy do oken. Za tu dobu, co nám v oknech visí stále ty samé, auto máme už čtvrté... 
Kdysi dávno jsem slyšel, že průměrný američan rozbije za svůj život více aut, než roztrhá pyžam. Pak logicky, ať děláte co děláte, je nejvýhodnějším kšeftem dělat to pro automobilový průmysl. Tedy i textilie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář